Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Detektor Minelab EQUINOX – nastavení Litrova Masáž

04.02.2019 13:51

Když zalistujete manuálem vašeho nového detektoru Minelab Equinox, zjistíte, že to co je třeba k základům ovládání, je popsáno v jednom půl sloupci na straně dvanáct. To je potřeby zvládnout, co je které tlačítko a jak se přepíná. Potom přelistujte na stranu 38. Tam si ty tlačítka vyzkoušíte, když víte co je co, jak odlaďovat, seřizovat režimy, nastavit diskriminace, používat frekvence.

Pokud to nechcete číst, ani tohle málo, tak se holt spolehnete na vnuknutí a osud a štěstí. Třeba to příde do hlavy samo, osvítí vás jsoucno bez práce, a jste klikař. Je to na vás. Čet bych návody, aby to nedopadlo takhle, že se vám to nevybavuje.

 

  Následující nastavení je v tom mym stylu, čili klasická hereze, jak na detektor EQUINOX ostře, jmenuje se to Litrova Masáž. Moje nastavení se vyznačují tím, že pro nervózní hledače je to trochu moc horká polívčička. Pro začátečníky s detektorem též. Je třeba napřed si na detektor a techniku hledání alespoň v základu zvyknout. Jinak vám to nakope.

 

 

  Původní režim, z kterého výjdete,  je Pole 2. A upravíme to na něm. Jak víte, část nastavení ovlivňuje na EQX 800 všechny režimy, část nastavovaných parametrů se uloží jen k něčemu, a část se vztahuje jen k jednotlivým režimům. To je v návodu taky, co to je. Takže Litrova Masáž začíná na Pole 2.

 

Odladění -3 (Naladím automatem potlačení elektromagnetického smogu, a posunu si ručně)Detekto Minelab EQX 800

Ground balance 1 (Též nechám EQX naladit a posunu si ručně) Je to přizpůsobený místním půdám s vysokým obsahem amfibolitu a pararul a žulových vložek, co tu máme. Lomy Markovice, Libodřice. Čili kombinace hlína a štěrky. A mrtě koksů. Železný hory.

 

A teď už dovnitř nastavení.

Audio Volume 21

T1 21

T2 22

Treshold 1

Pt 10

Multitón 50

T1 3 (-9 až -1) a pak k tomu poslední dílek

T2 18 (0 až poslední dílek)

Diskriminace -9 až -1 a pak  poslední dílek

Tone break (notch) v poloze mezi železem a barvou, tedy 0,1 a poslední dílek abych zavřel koksy.

Rychlost zotavení 3

Iron Bias 4

Multifrekvence, tu mám puštěnou vždy.Detektor kovu Minelab Equinox

 

  A používám i 5 kHz - to ověříš železo, když se s tim nechceš peklovat, a přeskáčeš zpátky na multi. Tam je to jasný hned. Mimochodem, ten trik jde používat na vícefrekvečních detektorech, bezva třeba na WD  GéeMce.

  Pro ověření barvy používám 15 kHz. To je ale jednou dvakrát za hodinu, vzácně. To nejde vypisovat, lepší si to zkusit. Většinou prověřuju rozkolísaný signál v audiu, který na displeji reprezentuje neustálené číslo plus mínus 16.

  A konečně citlivost, ta je pro mě v pohodě na 25. Ale chápu, že stačí bezpečně doporučovaných 22-23, a pojede to dobře. Předváděl sem to posvátné principy porušující heretické nastavení na Minelab Konzultačním dnu, na Test Drive EQUINOX. a frekventanty tady na polygonech DETEKTOR CENTRÁLA zaráželo, že nepozorovali nějaký neklid detektoru, v důsledku přetažení a mineralizace, že.

  Použití na vlastní nebezpečí, kdo co snese, a obrázky jsou pro ilustraci toho systému, jak to vlastně celý funguje, ty měřící přístroje, v principu.

 

  Upozorňuju, že je to brutus, osahejte si napřed normálnější oficiální svaté postupy, tohle je moje specialitka, čili čirá hereze.

 

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

 

 

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.