Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Detektory kovu Garrett doslova odkojily masy, základnu hledačů

24.05.2017 17:02

Detektor, který není možné nechat jen tak stranou zájmu. Nebo vůbec, značku Garrett, kterou si prošel opravdu leckdo. Úvodní řada Garrett ACE neklade na hledače skoro žádné nároky, na detektoru neladíte zem, což je jednodušší, protože vynecháváte krok, který už předpokládá, že něco z technických dovedností musíte zvládat. ACE je jasně řada pro hobby. Pro fanoušky čísel je nyní řada ACE ve verzích i s číslicemi označujícími pravděpodobný materiál cíle na displeji. Ale berte to číslo, co vidíte, v téhle úrovni hodně orientačně. Jsou to pořád hobby detektory kovu.

  Tahle řada Garrett také vyvolala zájem plagiátorů, narazíte na pokusy o kopie, které se inspirují žlutou barvou a dokonce i designem, od sondy po opěrku. Je to volba každého, zda si koupí opravdový Garrett od autorizovaných prodejců, kteří jeví o své značky rovnovážný zájem. Nebo podpoří obchod s kradenými nápady, kde je jediným uživatelským plus je cena. Zase si zcela snadno nagůglíte, že výkon u těch fake cenových hitů je někde jinde, není ani trochu a zdaleka lepší než u originálních technologií Garrett originál výrobce. Garrett ale stejně, jako celá řada dalších firem které technologie zkoumají a vynalézají, s plagiátory a krádežemi technologií bojuje, nejde se jen tak vzdávat.

 

   Kdysi jsem se tomu tématu věnoval, a jde nalézt už poměrně vousatý článek, kde je popsáno, jak jsem ten obchod s falešnými detektory kovu, vlastně podvodnými maketami, zkoumal. Nagůglit se o porušování práv nechá v téhle oblasti leccos, i v dnešní době. Paradoxně zfejbůčíte, jak se někdo raduje že si pořídil za cenu šunky od kosti na gril prima fake dohledavačku, a zjistil, že to sice vůbec nehledá jako pravý Garrett, ale hrdě plácá, aby neztratil tvář, že mu to stačí. To je jako by na Tatra fóru dítě psalo*, že má taky tatřičku 815, stavěnou doma, že t je sice jenom obsah padesát, ale že tam má dodělaný druhý výfuk v chromu, a že po městě na cestu dopráce mu to službu udělá. No, přátelé, jediný kriterium je výkon, a originál Garrett za přiměřené peníze opravdový výkon vždycky dodal. Je to jeden z nejvíc padělaných a vykrádaných výrobců. Do článku se dostanete poklepem na obrázek. Ale zpátky k originálním výrobcům a originálním technologiím.

 

Ještě jedna technická informace, originál řada Garrett ACE pracuje na frekvencích od cca 6 kHz u základních modelů přes osm kHz u vyšších výbav až do deseti kHz. Tuhle frekvenci má třeba Garrett ACE 400i.

Garrett, osvědčené, legendární, detektory kovu.

 

Druhá řada Garrett AT je už vyšší level. Máte zde laditelnou zem, mnoho různorodých nastavení diskriminačních vzorů, varianty audioodezvy. Prostě detektory Garrett řady AT, to už není jen ta proslulá legendární tramvaj.  Nejnovější je detektor kovu Garrett AT MAX International. Pro precizní hledání má mnoho nových funkcí, a jejich užitek najdou Ti, kteří hledají signály na pomezí železa, a tam popravdě u detektorů nižších hladin výkonu, u klasických hobbíků, spadne leccos. AT MAX International právě do téhle obtížné oblasti míří. Právě v téhle oblasti s obtížnou odezvou se nechá nalézt spousta pěkných věcí. Je to dobře vybavená střední třída. Dalo by se říct, že perspektivní detektor pro náročnější uživatele. Navíc je to klasické AT, ponořitelné do tří metrů, což z něj dělá super univerzál. Na mírně vyšší frekvenci než AT MAX pracuje původní Garrett AT Pro International, ten je v ranku patnáctiherzových detektorů kovů, a nechá se stejně jako ostatní AT modely pořídit i s bezdrátovým audiomodulem Z-Lynk od Garrett rovnou v setu. Bezdrátové přenosy jsou zdá se podle diskusí na sockách opravdu módní věc. Podle všeho realita je taková, že by sice hledači bezdrát chtěli, ale musí stačit, co už mají. Bezdrát prostě nálezy nepřidá, výkon detektoru je klíč, který hledači chtějí. Specifickým výkonným detektorem pro vyšší mineralizace a drobné moderní šperky je varianta řady Garrett International, AT Gold. Je až překvapivé, jak hodně je tenhle detektor v diskusích populární. A to je dobře.

Takže Garrett je zcela jistě originální a tradiční prastarý výrobce, velký průkopník v oblasti zájmu o hledání, a respektovaný. Stačí se podívat na širokou základnu fanoušků Garrett v zahraničních komunitách v různých zemích. Pro Američany to je jeden z nejoblíbenějších detektorů, a myslím tím teď AT Pro International. Když koukne na druhou stranu fronty, tak v Rusku to je to samé. A jinde taky. Neházel bych tohohle legendárního výrobce do starého železa. Mluví pro to i preference hledačů pro tradiční řadu ACE, a nové, komplexní modely řady AT.

 

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA


 

  * k příměru jsem se inspiroval na jednom hudebním serveru, kde se vedou podobné diskuse jako mezi hledači. Prostě origo lampa je lampa, a simulace je instantní náhražka, a tam ty diskuse žhavené marketéry simulací stejně vždycky zhasnou.

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.

Garrett - detektory kovu