Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Detektory střední třídy, nejlepší reference, každý je jiný

16.06.2017 19:20

Začnu začátkem, což bývá u hledání s detektory kovu ta nejpodstatnější věc. Všechny tři referované modely mají v posledku podobný výkon, když se to s nimi alespoň trochu umí. Nepočítejte s tím, že nějaký božský zázrak existuje, že prostě vyndáte detektor z krabice jako čínskou polívku z pytliku, zapnete, a budete stoprocentně umět hledat. Ne. Zkušenosti, to je klíč k člověku, a ty si musíte získat sami. A to je právě fér, každej může dokázat, co umí.

Detektory pro dobrý start

Prvním detektorem v téhle črtě je Golden Mask GM4Pro. Je to detektor cirka za dvanáct tisíc korun, a hledá bez problémů. Nastavení je podobné jako u uplně nejjednoduššího Golden Mask LP ZERO, jen s tím rozdílem, že je vyšší frekvence, což je rozdíl který stojí za pozornost. Druhý rozdíl proti LP ZERO je ruční odladění půdního vlivu, Ground Balance. Zvládnout ruční Ground Balance je klíč k úspěchu. Tomu se nevyhnete, pokud se chcete naučit hledat, a s tím se nedá nic dělat. Je to jak zvládnout otočku na bruslích v jízdě. Když chcete bruslit, tak to buď zvládáte, nebo bruslit neumíte. Detektor je skvělý svojí jednoduchou odezvou. Dva tóny, železo a barva, nebo dokonce jen jeden, jen na barevné kovy.  Nejprodávanější sestava je s 30 cm Spider sondou, ovšem podle mých osobních preferencí je nejlepší s 23 cm Spiderem, kde chodí fakt ultraparádně. Nevýhodou pro mě je, že detektor se prostě nastaví na diskriminaci kolem dva, citlivost na 8 a výš, a zbytek už je doplněk, který má každý podle chuti, a toho, jak velkou nažhavenost detektoru zvládne. Víc se toho ani nedá s ním z pohledu nastavení dělat, všechno ostatní jsou nejspíš horší nastavení, takže možností moc není. Pokud jde o sondy, tak existuje škála dodatkových sond, ale uplně bych netvrdil, že detektor posunou někam zásadně jinam. Je dobrý, ale dvojnásobně dobrý s extra sondou už nebude. Největší oblibu z dodatkových sond má MD MARS Tiger, to je v referencích zákazníků fakt. Ale základní GM spiderky jsou skvělé. Jednou větou: Po zuby ozbrojený motor, jednoduchý pro nováčky, a velmi zaměřený na maximalizaci výkonu.

 

Náročnější cestu ve výběru detektoru zvolíte, když si vyberete jeden ze základních detektorů kovu střední třídy, displejové Minelab X-Terra 305 nebo 505. Když budete chodit 305 nebo 505 v all metal, nebo jen s minimální diskriminací, tak uděláte dobře. V základu je z krabice základního balení detektoru sonda na frekvenci 7,5 kHz, ale to bych uplně neházel přes palubu. Velikánskou výhodou je úprava frekvence prostřednictvím Noise Cancel, kde to není jen o posunu frekvence vzhledem k rušení ale opravdu hlavně k úpravě stability a chodu a režimu práce s detektorem a sondou. Ruční Groud Balance musíte zvládnout, pokud se chcete naučit opravdu hledat. Silnou zbraní je nastavení tresholdu, a právě Noise Cancel a úprava tresholdu směrem dolu pomůže natahovat citlivost klidně naplno. A detektor je stabilní a hledá jak brus. Dalším bonusem je dosažitelnost přepnutí diskriminační režim – all metal jedním prstem, je to stejné jakoby měl detektor na to páčku. To tlačítko je opravdu dobrá věc. Další výhoda je režim multitónu, a to je opravdu důležitá věc, protože tady se konečně naučíte hledat jako hledači. Multitón je opravdu mocná zbraň. Sondy jsou k detektoru v široké nabídce, já osobně preferuji NEL, a to že STORM jsou podle mě TOP. Osobně používám nejčastěji jednofrekveční 18,75 kHz. S Noise Cancel na mínus dva nebo mínus jedna, podle modelu Minelab X-Terra. Cena je nyní jedenáct a půl a dvanáct a půl tisíce, přičemž model 505 s DD sondou v základu je s touhle cenou opravdu super. Jednou větou: Naprosto unikátní, vysocevýkonná platforma pro modifikace sondami, se změnou frekvence, a s robustní odolností vůči rušení, skvělý digitál s perfektním rozsahem nastavení, s ručně laděnou zemí, a aktivním tresholdem.

Začátecnický standard nejvyšší třídy, detektor kovu.

Třetím, ale tohle prosím není pořadí dle výkonu, jen pořadí v článku, tedy třetím detektorem je Tesoro EuroSabreII v modifikaci 2017. V základu je s opravdu super sondou RDS, která se podle mě dostává svoji precizností převzetí získaného signálu na úroveň legend mezi sondami, jako byla třeba DeTech SEF 30x25.  Co vás dostane, je maximalizace výkonu, detektor zvládá hi-gain nastavení treshold full a citlivost full co to dá, a pak jde extrémně hluboko. Významné a ověřené plus je reakce detektoru na nízkovodivostní cíle, bavíme se teď o povrchu pod patinou, kde je tendence naplno bez zaváhání hlásit bronzy a stříbra jasná. Páčkové přepinače umožňují bleskově přecházet mezi all metal a diskriminačními režimy. Přičemž s vypnutým zvukem železa máte naprosto unikátní Tesoro architekturu – železo prská, barva jede jako barva až na konec dosahu. Ladění je ruční, je to jednodušší málootáčková verze, a naladit se dá zcela přesně. Navíc ji dokonale poslechem dokážete při ladění posunout do mírného negativa i pozitiva, jak je libo. Jen je třeba pumpovat jako vždy při dobré praxi, kousek od země, skoro na dotek, tak maximálně do patnácti nejvýš dvaceti centimetrů nad zem. V poslední fázi spíše méně než dvacet. A režim Blank, přenastavená příkrost diskriminace železa, to je opravdu dobrá věc. S tímhle detektorem se také naučíte velmi dobře hledat. Sondy jsou v celé škále, koncernové Tesoro, a to jak koncentriky tak DD sondy, opravdu dobré. Sekundární výrobci nabízejí opravdu dobré sondy také, přičemž favoritem je určitě podle mého osobního názoru DeTech ULTIMATE. Váha není podstatná hledací vlastnost, ale detektor je fakt lehoučký. Jednou větou: Made in USA, tradiční skvělý Tesoro detektor, naprosto porovnatelný s čímkoliv ve střední třídě, a navíc se s ním naučíte hledat, opravdu ovládat detektory kovu.

Tesoro, americká kvalita, detektor kovu.

Tak, a teď si vyberte, že. Golden Mask když nechcete nic řešit, je to pomalu zapni a jdi a budete mít úspěch. Minelab X-Terra jako super úvodní kus do vyšších multifrekvencí, pro budoucnost, a ideální platforma pro modifikace. Detektor navždy, když ho zvládnete. Detektor kovu Tesoro EuroSabre II s RDS sondou, prostě jasný tradiční analog, umožní hledat začátečníkům, a dá perspektivu získat dobrou praxi a pochopení detektorů kovů pro pokročilé. Ani s jedním neuděláte chybu.

Jirka Litrfree Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.

Detektory středni třidy