Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

GoMinelabbing Archeo 2018 – Setkání spolků klubu Lovce pokladů

04.03.2018 13:21

Detektor kovu Minelab archeo akce spolkyDovolujeme si Vám předložit nabídku na účast na pilotní akci pro hledače s detektory kovu, kteří to myslí s hledáním, kulturou s tím spojenou a se zájmem o historii vážně. Setkání je určeno pro členy detektorářských spolků, přivítáme rádi fanoušky a zájemce o detektor kovu Minelab. Rádi povzbudíme hledače z okolí, aby se nebáli zodpovědně spolupracovat s odbornými institucemi.  Podporujeme společensky zodpovědné používání detektoru kovu.

 

Na akci se je potřeba registrovat pomocí internetového formuláře dole pod článkem.

 

V týdnu před akci obdržíte detailní pokyny. Kapacita je omezená počtem parkovacích míst, jedná se čistě o bezpečnostní a organizační omezení. Uzávěrka je ve středu před akcí, těsně před nebudeme mít kapacitu ve finiši na vysvětlování na poslední chvíli a zasílání pokynů. Nechceme, aby to byla pro nás noční můra, respektujte to.

 

Datum konání je 24.3.2018.

Setkání se uskuteční poblíž obce Horky u Čáslavi, kde proběhla v roce 1618 úvodní velká bitva třicetileté války mezi Českým stavy a Císařským vojskem. Program na společné hledání spojené s odbornou prací a přednáškami za účasti archeologů je odpolední.

 

 

  Předběžně program GoMinalabbing Archeo 2018:

   Sraz účastníků cca hodinu před. Dřív to nemá cenu. Začátek je tedy ve 13.00. Prosíme o dochvilnost, a také o respektování pokynů.


  1. O bitvě - přednášky archeologů in situ (panoramata bitvy) 45 min
  2. Rozdělení do skupin - Vždy bude jako terénní podpora jeden od nás - DC Company. 15 minut
  3. Instruktáž 10 minut technická – vedoucí skupin a 10 minut vedoucí archeolog – nálezy, co chceme a zpracování v terénu
  4. Práce v terénu v sektorech s průvodcem/podporou - 2 hodiny čistého času
  5. Odevzdávání, evidence a zpracování/dokončení fotodokumentace nálezů -  cca 45 minut. Na místě bude terénní archeologické pracoviště, uvidíte celý proces prvotní dokumentace sběrů.
  6. V průběhu evidence - Jak založit sdružení, jak pracovat ve sdružení - Seminář, diskuse.
  7. Odjezd a úklid.

 

Bitva u Čáslavi mapka

Březnovou akci pořádá za podpory Klubu Lovce Pokladů naše DC Company, což je průzkumná skupina Muzejního a vlastivědného spolku Včela Čáslavská. Spolek zaměřený na historii existuje už přes 120 let a patří k nejstarším spolkům podobného typu u nás. Jeho členy je řada archeologů a historiků a významných odborníků, kteří působí v regionu. Prestižní spolek měl vždy průzkumné skupiny, zaměřené na výzkumy a terénní práce. V předminulé století se podílel na průkopnické archeologii v mohylníků v Chedrbí, římsko-germánského osídlení u Močovic, slavníkovského Čáslavského hradiště Hrádek, postavil místní muzeum, jeho péčí vznikla většina sbírek. Z nových výzkumů mapoval čáslavské podzemí. Vydává vlastní vědeckou ročenku z prací svých členů.

DC Company detektory kovu záznamy

DC Company se podílí terénními průzkumy přípravě výroční vzpomínky Bitvy u Čáslavi 1618, která má letos 400 leté výročí. Působí i v rámci přípravného výboru letošní slavnosti. Ve výboru pracují zástupci obcí Horky a Bratčice, sdružení mikroregionu Čáslavsko, města Čáslav, městského muzea Čáslav, Regionálního muzea Havlíčkův Brod, regionálního pracoviště Archeologického ústavu Akademie věd České republiky, a samozřejmě Muzejního a vlastivědného spolku Včela Čáslavská. Kolektiv doplňují i další obecní a zájmové spolky. Záštitu nad vzpomínkou na bitvu převzala hejtmanka Středočeského kraje. Je to větší akce, takže se nechá počítat se zpracováním nálezů ve sborníku, ten bude obsahovat přednášky z vědeckého mezinárodního semináře, který bude na čáslavské Nové scéně v květnu. Součástí bude rekonstrukce bitvy v září, a výstava, která bude prezentována i ve školách v regionu. Rekonstrukce bitvy v září bude třídenní, účastní se dobové kluby vojenské historie. Součástí je páteční mustr přehlídka v Čáslavi na náměstí, v sobotu budou ukázky na bojišti včetně dělostřelectva i práce vojska v ležení, nedělní vzpomínková mše. Připravujeme nové informační tabule, mapy bitvy, a památník. Na přípravě pracujeme společně s ostatními svým dílem od roku 2016.

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

Přihlášení na akci GoMinelabbing Archeo 2018

Mějte na paměti, že místa na parkování je na akci omezeně. Vyplňte prosím níže uvedené údaje:



Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.