Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Jaká byla uplynulá sezona, jaké se prodávaly detektory kovu

12.12.2016 10:48

Hledači přicházejí na chuť vyspělejším formám hledání.

Je to trend, detektor kovu a výkon, jít pod povrch věcí hloubš. To podkresluje zájem o druhé sondy k základním setům. Mezi sondami, které posouvají vyspělé detektory kovů směrem do hloubky, byla v centru pozornosti sonda NEL STORM na 18,75 kHz pro Minelab X-Terra a současně s ní to jsou sondy DeTech ULTIMATE, pro detektor kovu Tesoro Tejon a též pro Minelab E-Trac.

V dohledavačkách je zájem hledačů upřený spíše na jednoduchost obsluhy a spolehlivost, než na absolutní dosah. Přeci je, na dosah a tedy vyhledání cíle obecně mají hledači v první řadě svůj detektor kovu. Zájem v dohledávacích detektorech směřuje tedy k jednoduchosti obsluhy a maximální odolnosti. V tomhle případě zákazníci zvažovali jak klasický osvědčený Garrett ProPointer, tak dohledavačku Mars MD. Ve vodotěsných dohledavačkách jdou hledači za originál Noktou a přišli na chuť též dražšímu vodotěsnému Garrettu. Pro klasické hobby hledače a pro zejména prvohledače nebo jako rodinný dárek k úvodnímu detektoru byla zákaznickou jedničkou jasně úvodní výkonná dohledavačka Nokta RS.

Mezi detektory kovu, kde je požadavkem hlavně výkon, se na výsluní zájmu dostal triptych úspěšných přístrojů. Je to Minelab E-Trac. U něj si hledači k němu po konzultaci u nás na místě objednávali téměř vždy další dodatkovou sondu od DeTech. A Nokta Relic. A pořád si dost vyspělých a zralých hledačů troufne na Tesoro Tejon, v setu se sondou RDS a s DeTech Ultimate. Ten se hodí do rukou vyzrálejších a kvalitativně zdatnějších hledačů. Těm sedí, a sluší :-)

Střední třídu - dalo by se říct - válcují detektory kovu Golden Mask.  Mezi nimi je jedničkou dvoufrekvenční GM4Pro WD, ale zhruba od poloviny roku sílí zájem o displejový variabilnější GM5. Zejména v dvousondovém hloubkovém setu DEEP. Ovšem pozor, ze střední třídy směrem výše vyčuhuje elitní Minelab X-Terra 705 ve verzi s následně, po úvodním zvládnutí možností detektoru dokoupenou sondou NEL STORM.  To je náš zřetelný bestseller mezi vyspělými detektory kovu ve střední třídě. Hledači jsou s nimi hodně úspěšní a baví je to, jak se dozvídáme, když se vrací za námi na návštěvu.

Základní detektory kovu a iniciační mašinky, to je zajímavý segment, kde se pořád perou o prvenství detektory kovu Bounty Hunter serie Pro a řada ACE od Garrett. V těhle digitálech je to někdy takový minisouboj mezi Garrett ACE 250 a Bounty Hunter Quick Draw Pro, do kterého zasahuje ještě Land Ranger Pro.

Zajímavá preference výběru je kombinace kvalitního úvodního detektoru kovu pro hobby hledání, opravdu začátečnických Garrett ACE 150 nebo Bounty Hunter Lone Star Pro, které jsou k sobě blízko v cenovém rozpětí, doplněná rovnou o výkonnou úvodní dohledavačku Nokta RS. Obojí je i z našeho pohledu pěkný kompletní rekreační setík. Plus jedna ze dvou našich nejprodávanějších neskládacích lopatek.

Ovšem opravdovou zákaznickou hvězdou jsou detektory kovu s jednoduchou obsluhou, to je klasická třída zapni a jdi. Je to jasně Golden Mask LP ZERO s dvanáctipalcovou sondou, nebo o něco levnější verze s devítipalcovkou. LP ZERO je v našem e-shopu jasný lídr začátečnického detektorového pelotonu. Nedá se v podstatě nastavit mylně, pokud dodržíte doporučení vytištěné přímo na panelu boxu elektroniky. A hned za LP ZERO skóruje v preferencích začínajících a mírně pokročilých hledačů jednofrekvenční GM4Pro. To je z pohledu toho, jak hodnotíme uplynulé období, jasná věc.

Hlavní sezona pro hledače s detektory kovu byla tady v okolí dlouhá, a pěkná. I když bylo sucho. Což trochu v praxi, pro pokročilejší hledače, mění odezvu detektorů.  Je třeba na změnu podmínek reagovat. Pro maximalizaci pohody z hledání a pro potřeby opravdového výkonu je dobré upravovat nastavení, a hlavně chod sondy, hledací techniku. Pokud jde o techniku hledání, tak hledači, kteří začínali hledat a chtěli se naučit něco víc o chodu přístrojů a technice hledání, tak ti mířili k základním modelům Minelabu. To jsme se zase dozvěděli při konzultacích výběru. Většinou tenhle směr – jak se zdokonalovat – našel svůj detektor kovu v řadě X-Terra, a zamířil k modelu 505. Přičemž se vyplatí přemýšlet i o základním V-Flex modelu, X-Terra 305. A doplnit si třistapětku solidní sondou pro další posun možností detektoru. Jak si tak s hledači, kteří X-T 305 osobně chodí, na podniku u stolu o hledání v klidu povídáme, tak s tímhle variabilním a univerzálním setem se jim moc pěkně daří. Ať už s dodatkovým MD Tigerem, nebo spíš s NEL Tornadem. V našich podmínkách s velkým množstvím polí valná většina na oraném chodí větší sondy na X-Terrách na frekvenci 18,75 kHz. Hledejte s radostí, hledejte v životě radost z poznávání.

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.

Detektor kovu - náš výběr