Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Konzultační den DC: Test drive an Equinox

14.10.2018 19:24

Test drive Equinox

  Jsme rádi, že se náš testovací den setkal s vřelým zájmem. Na slotovém polygonu obohaceném o novou vložku s vysokou mineralizací jsme ukázali, jak pěkně si poradí s náročnými podmínkami naše detektory kovu Minelab, jak EQX 800, tak X-T 705 a CTX 3030. Probrali jsme způsoby nastavení a jak má obsluha reagovat na změnu půdních podmínek, identifikaci elektromagnetického rušení. Jak reagovat na elektromagnetický smog z wifin u vesnic, jak hlásí detektory (pokud na to mají) radary leteckého provozu, a co dělá s detektorem solární elektrárna v provozu. Ukázali výhody různých frekvencí pro různé podmínky a cíle, které chcete dosáhnout. Klobouk dolu před inženýry Minelabu, všechny zkoušené mašinky se jim povedly skvěle. Poutavě pracovali všechny tři Tesora, které si přinesli hledači a hledačky s sebou, a své silné stránky mohly ukázat také detektory Golden Mask, jak LP Zero, tak GM4Pro WD, asi nejsilnější stroj výrobce.

Detektory kovu testy dosah

   Testovalo se náročné železo, které leze hodně do barvy, a hluboko uložený pražský groš. Přesto, že mám hodně rád CTX, zejména pro tu luxusní dokonalost odmítání železa v jakýchkoliv podmínkách, je třeba fér zmínit, že EQX jak verzi 600 tak 800 v testu obstálo na jedničku. Nasdíleli jsme účastníkům naše nastavení EQX, hlavně jeho principy, které ovlivňují parametry odezvy. A poctivě jsem se věnoval sdělení proč co dělám, proč který parametr zvyšuju, a snižuju. Testovaly se dále zlaté cíle, zlatá čtyřiadvacetinka z pole, připravená na odevzdání archeologům, a také zlatý minišperk, maličký křížek, a drobné středověké stříbrňáčky.  Tady se ukázala převaha CTX a EQX nejvíce, z pohledu jednoznačnosti. Nedá se říct, že by to ostatní stroje neviděli, ale jednoznačnost identifikace – tedy odezva – to bylo pro CTX a EQX snadné. A dramatický dosah, tendence nepřecházet. Na slotovém polygonu jsme rušili cíle v separačních testech navíc dosouvaným železem. V mineralizační části jsme použili místní prvky, tedy z okolí, lomy Markovice a Libodřice. Prostě jsme chtěli užít si den a zábavu při testování, aby to bavilo všechny, ať mají detektor jakýkoliv.

Minelab Equinox detektor test

 

  Strava byla pestrá, bereme Konzultační dny jako vzácnou návštěvu, tedy špízy s domácí grilovanou zeleninou a slaninou, sladké rolády, káva, čaj, kdo chtěl pivko, limonády. V zábavné části okolo oběda zkusili frekventanti označit jeden z devíti stříbrňáků v dohledávacím polygonu, a dva z nich vypichovákem v západním stylu vykopat. V části diskuse o Etice hledání jsme probrali, jaký obrovský informační potenciál hledačských nálezů, který je zhusta odborníky - kteří to mohou využít – přehlížen. A přitom odborné obci k je dispozici zdarma. Moc všem, kteří přišli, děkujeme. Těšíme se na jarní Konzultační den DC. A počítáme s tradiční Novoroční výpravou, výletem hledačů a přátel z našeho okruhu DC.

 

 

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

Minelab Tesoro Golden Mask detektor kovu test

Test Drive an Equinox. Mometky z akce s detektory kovu.

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.