Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Malé velké detektory kovu

10.02.2017 11:04

Těšíme se na Mojave, nový detektor kovu od Tesoro.

Je čas se podívat na to, co nese čas a doba v oblasti přístrojů na hobby hledání, podívat se na detektory kovu do deseti tisíc, nebo plus mínus do deseti tisíc. Jsou to pozoruhodné strojky, a stačí jen zmínit třeba bestsellery jako je detektor kovu Tesoro Silver uMax, nebo Golden Mask LP Zero, nebo detektory kovů C.Scope MX1 nebo 2. Zůstaneme tedy u přístrojů bez displeje, prostě čisté, klasické a jednoduché hledání zaměřené na co nejlepší identifikaci cíle a odmítání železa. Když se tak na to dívám z pohledu ceny, nechá se zde vybrat detektor dokonce v cenovce kolem osmi tisíc, přičemž to nemusí být málo muziky za málo peněz, to vůbec ne.

 

Detektor. Ovládací panel Tesoro Mojave - detektory kovu. Každopádně to jsou osvědčené a výkonnostně dostatečné úvodní detektory kovu. Ve chvíli, kdy tohle píšu, vydalo Tesoro informaci, že na trh přichází nové Tesoro Mojave. Čte se to Mohave, kdyby to někoho, kdo čte, zajímalo. Pro maníky, kteří mají už ve svém arzenálu jiná Tesora je jistě zajímavé, že sondy z pětipinových verzí budou kompatibilní s novým Mojave. To znamená třeba z Tesoro Silver uMax, ale také z rozšířeného EurosabreII a nebo dokonce z Tesoro DeLeon a Cortes. Mojave má vážit stejně jako klasické kilové Tesoro detektory kovu, tedy plus mínus kilo. Super je, že přichází s Mojave na trh nová sonda, na 12 kHz taktovaná sedmipalcová sonda Precision. Tesoro Precision - sonda pro detektory kovuPro mě to je sexy název, neboť jedna z baskytar, na kterou hraju je original Fender Precision, a to je opravdu dobrá basa. Jako vždycky u Tesora, se můžete opřít o solidní konstrukci z duralu, a plnou servisovatelnost modelu. Na zahraničních diskusních fórech se po testech u prodejců na sondu těší. Ale zpočátku bude celá produkce sond určená právě pro nový Tesoro Mojave, a volně budou z továrny sondy k prodeji podle diskusí až za nějaký čas. Tedy až sondy budou k dispozici i jako volný sortiment, a nebudou určené pouze na prodej s novými Mojave. Ale třeba budou hned, nebo skoro hned, uvidíme.  

Odladění půdy Tesoro Mojave - detektor kovuDetektor kovu má zcela jednoduchý ovládací panel, přičemž na něm najdete jednu páčku, která nastavuje chod detektoru vzhledem k půdě, tedy na lehčí a pohodovou půdu a těžší případ, s množstvím třeba oxidů železa, po korozích, například. To se nesporně hodí. Ještě jsou na panelu dva otočné potenciometry, na citlivost a diskriminaci. Je třeba říct jednu věc, detektor je osazený diskriminační obvodem AD 180, tedy stejně jako třeba Tejon, Vaquero, Compadre a nebo Cibola. Takže to je modulovaný jednotón z pohledu odezvy. Jak jsem bystře zkouknul videa, odezva z pohledu audia je něco mezi Silverem a Vaquerem, každopádně je hodně široká, a bude tedy prostě snadná. Pro pořádek, AD 120, diskriminační obvod, najdete v Tesoro Silver, Lobo ST, a na jeho platformě stojí i Cortes a DeLeon.

Ovládání Mojave - Tesoro detektory kovuTo jsou asi tak vývojové linie, kmeny u Tesoro. Zvolená frekvence 12 KHz, to je dalo by se říct, zajímavá volba. Pokud si vzpomínáte třeba na Golden Mask GM3, tak jednu jeho verzi bylo možné objednat s frekvencí zvednutou z továrně standardních 8 KHz na 12 KHz. A třeba Golden Mask LP Zero jede na podobné, 13 kHz frekvenci. Ovšem rozhodující nebude uplně taková technická věc jako je frekvence, ale bude to pohoda, kterou si při hledání uděláte sami v sobě.

Vzhledem k tomu, že jsem na panelu nenašel volume pro reproduktor v boxu, bude asi vhodné rovnou říct, že tenhle detektor bude vhodné používat na vyšším a důstojnějším uživatelském levelu, tedy se sluchátky. Ovšem každý si rozhoduje sám, a tak se jistě najde někdo, koho bezohledné kdákání detektoru na celé širé pláně a přilehlé okolí prostě baví, a oblažuje tím s vynikajícím osobním pocitem lidstvo. To bude stejný příběh jako s odnášením odpadu, a se zahrabáváním po sobě. To se nedá nic dělat, to je věc osobní volby, jak to bude.

Tesoro. Mojave. Kvalitní značkový detektor kovu.

Tesoro Mojave - detektor kovuNo uplně bych se nezbavoval třeba Zer, Silverů, nebo Eurosabrů, pokud je už máte, ale spíše bych to viděl, že si hledači doplní svůj arzenál o čistý, jednoduchý a poutavý a nesporně velmi zábavný detektor kovu. Třeba taková kombinace – devítipalcové LP Zero a nové Mojave bude pro hobby hledání v páru určitě dobrá a šťavnatá kombinace. Ale to už opravdu na okraj, jako takový příklad, jak na to, když jste dva.

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

Výběr - detektor kovu na začátek a pro hobby hledače

V této kategorii nejsou žádné produkty.

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.