Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Nízkorozpočtové detektory kovu podle Litra

29.06.2019 22:31

Stanovit nějaké pořadí nejlepších detektorů kovu pro začátečníky je pro mě těžké. Mnozí by to třeba viděli jinak, jak jsem to měl udělat a jak to porovnávat. Respektuju to, neboť hledání, to je v životě hlavně o svobodě. Začátečnické detektory kovu jsme tady se Stáňou na v rámci zábavy spojené s hledáním na podniku DETEKTOR CENTRÁLA, zkráceně DC, prošli, o tom žádná. Nezříkáme se jich, přesto že máme ve stáji též mnohem dokonalejší stroje. Třeba když sem Stáně prodal naše služební C.Scope CS3Mx, tak byla na mě hodně naštvaná. Starou Garrett ACE 250 jsme dlouho oplakávali, byla to nostalgie starých časů. Dodnes ACE někteří kluci doma mají, nostalgie je bestie. Leč k životu patří, stejně jako hledání.

 

  Pokud jde o bezdisplejové detektory kovu do desítky, tam už dlouho suverénně ovládá tuhle speciální skupinu Golden Mask LP Zero. Dá se říct, že nic lepšího se nedá v tomhle segmentu sehnat. Dáváme přednost verzi s 23 cm sondou. Přeci jen, je to pohoda na turistiku do batohu. Pravda, větší sondou získáte trošku hloubky, ale my jsme dali přednost téhle verzi. A Stáňa mi odpustila tu CS3Mx. Mě na Zeru ohromuje ta jednoduchost. S nadsázkou říkám, že pokud je obsluha humanoid, musí to zvládnout. Celý návod je napsaný přímo na boxu. Detektor je zhruba za osmičku. Dobré, ne?

 

  Posun ve výkonu a komfortu vlastností se nechá získat pomocí odladění země.  Vnoučata v Broumově mají Land Ranger Pro. Ta sonda na něm je dost slušná, a nejlepší co na něm je, to je poloautomat odladění země, je opravdu skvělý a přesný, srovnatelný v přesnosti třeba s detektory na platformě Nokta FORS, a to už je opravdu třída. Bounty Hunter Land Ranger Pro má tři pevné režimy a v tónových režimech právě tu skvělou možnost ladit zem. Dost se s ním můžete o technikách hledání a rozhodnutích jak obsluhovat detektory kovu naučit. Land Ranger je za necelých devět tisíc.

 

  A když si chcete pořídit opravdu vyspělý detektor kovu, mít možnost si ukládat do paměti přístroje svoje přednastavené režimy, a naučit se pracovat s více frekvencemi a tudíž se dozvědět o hledání a hledačských dovednostech ještě víc, prostě mít ideální odolnou výcvikovou mašinu pro získávání zkušeností hledače, bude to Minelab X-Terra 305. Já jsem velký fanoušek terek, prošel jsem si všechny. Tři sta pětka má odladění země ručně. To je nutná hledačská dovednost. Je to jako chtít hrát hokej, a neumět se otočit za jízdy a jet pozadu. Tohle se opravdový hledač musí naučit, o tom žádná.   Druhou věcí, kterou nabízí X-Terra, je treshold. To je také vyspělá věc. A komfortní a prvotřídní je přístup k změnám nastavení.  Přepínání přímo tlačítky na boxu je luxusní. Bez rolování menu. Změny můžete ihned pozorovat při práci nad cílem. Super. Navíc je také zhruba za osmičku.

Všechny tři detektory kovu v modelech, které jsem zmínil, mají klasickou dospělou konstrukci, S-Shaft. V pohodě se vejdete i s rezervou do desetitisícového rozpočtu, a ještě vám zbyde na nákup dalšího vybavení. Hledání je radost, hledejte s radostí.

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

Hobby detektory kovu

V této kategorii nejsou žádné produkty.

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.