Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Report z Minelab X-Terra Party

22.06.2014 18:12

Aneb co jste na webech najít nemohli.

  Minelab X-Terra Party na Lovecké Chatě DETEKTOR CENTRÁLA dovršila letošní triptych odborných školení a seminářů zaměřených na naše oblíbené výběrové detektory kovu. X-Terra Party navázala velmi důstojně na C.Scope Session a Tesoro Tejon Academy.

Detektor kovu Minelab X-Terra v akci

 

  Za e-shop DETEKTOR CENTRÁLA díky moc všem účastníkům, že nelitovali času, nákladů na cestu a přišli. A bylo to podle reakcí pro všechny hodně zajímavé. Tak, jak postupem dne hledači s detektory kovůu X-Terra pracovali, šly výkony přístrojů, těch samých se kterými na akci přijeli, jaksi nějak prostě nahoru. Některé úpravy nastavení  funkcí a jejich souvislosti se asi nikde jinde než seminářích Detektor Centrály na Lovecké chatě nedozvíte. Tohle pojetí není to jen o strohém měření jak hluboko. Spíš to je o radosti z hledání a z používání detektoru kovu s dobrou náladou.

Prezentace detektory kovu Minelab X-Terra

 

   Na X-Terra Party jsme se podívali a zvládli úpravu chodu cívkou, nad terénem i z pohledu zdvihu, a nastavení  rychlosti máchnutí a výšky při dohledávání podle podmínek a cíle. Na konci už to valili přesně a stylově všichni, včetně triku se stabilizací takzvaným uzemněním. Jsem přesvědčen, že frekventanti umí bezpečně GB ručně utáhnout napřesno. Ví co s trikem který by se nechal nazvat treshold šup sem šup tam, poznají kdy citlivost nahoru není to jediné správné řešení. Tak určitě, brali jsme i trívia, jako jak se mění číslo s hloubkou, co je třeba udělat aby chod sondy nad cílem a rovně podle země měl smysl a jaké chyby nedělat, jinak bude výsledkem stížnost na detektor, že se ztrácí cíl (ovšem detektorem to není).

Minelab X-Terra vyspělé detektory kovu

  Hodně jsme se věnovali tomu, jak cíl vidět pod zemí i v horších podmínkách uložení. Tam se oddělují zrna od plev. Problém je většinou v přetažení detektoru,  nebo to prostě hledači  nezvládnou, nepochopí, co detektor říká. Co je třeba poznat? Kdy a proč bezpodmínečně křižovat, brali jsme i jednoduché začátečnické návyky, pro připomenutí, třeba co to je náslech špičkou. Nebo jak šupajdí číslo s hloubkou dolů. V záložce web magazíny je pár fotek, nahlídněte pokud chcete.

Testovací polygon Detektor CENTRÁLA pro detektory kovu

 

 A vyšší škola byla třeba třeba o tom, proč přelepit pravou stranu displeje, a na X-T 705 jak je sakra reálně a skutečně vostrej prospekting. Ovšem, to si musíte zkusit, a pochopit jak to chodí. Hodně lidí si tohle nebo něco podobného někde o prospektingu  přečte, zapne to, pokrčí rameny neboť nenajde sekvenci použití nastavení detektoru aby jim to k něčemu v jejich reálné praxi bylo, a už se k prospektingu nevrací. Prostě jak se říká, nedaj to, a to je ale strašná škoda! Tak absolventi X-Terra Party to podle mě už teď daj v pohodě všichni.

Minelab X-Terra Party 2014

  Jo, a ještě nóbl trik, - využití trackingu na resety a stabilizaci, a že fakt každá frekvence šupajdí za cílem v jiné hloubce jinak, a že není stříbro jako stříbro, nebo že na odletu od železa zní barva zase jinak a na hranici dosahu to může nelogicky ještě pořád troubit v multi barvu a ukazovat zároveň na zobrazovači železo jako prase, a že se sonda třeba zvedne... třeba :-) ...

Setkání s detektory kovu - Minelab X-Terra

  Tak jistě, tenhle článek je jenom komentář k akci, a nebudu vypisovat všechno, kdo chtěl,  přijel. A pochopitelně, mohli jsme se zabývat ještě lecčím, ale myslím že i tohle přítomným něco dalo. Další semináře budeme dělat zase napřesrok, pokud bude chuť a zájem. Letos ještě budou čtyři setkání s DC na Veteránech, cca každé tři týdny plus mínus Konzultační dny přímo v sídle našeho e-shopu, těch bude do konce roku ještě tedy asi tak deset. A nejbližší je poslední červnovou sobotu. Čekají nás asi dvě nebo tři Analogové výpravy, čili detektorové výlety s našimi fanoušky a příznivci a hlavně, s našimi značkovými detektory kovu. Nahoře na stránkách máme Kalendář akcí, a tam to vždycky dopředu budeme publikovat, kdy co je v plánu.

 

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.