Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Sedmsetpětka na plný pecky - jak na detektor kovu X-T 705

21.10.2018 20:17

  Detektor kovu X-Terra 705 v ostrém nastavení

  Jak chodím s  X-T 705 ? Rád. :-) Tak, a tady je nastavení  na nehluchá místa, na takzvané vícecílné lokality. Diskriminace dva dílky zleva a poslední  zprava. Treshold na 3 nebo max 4. Nezdá se vám to že to je málo? Jsem jednoznačně sluchátkovej. Dobrý sluchátka, žádný koláčky, to je pro mě grunt.

  Volume je seřízeno potom na 30, jedu multitón. Žádné kompromisy. Citlivost co to dá, a většinou dám i těch 30, nebo téměř 30, zase tedy na maximum. Že tam je nějaký neklid mě nijak neomezuje. Legendární Elmara jednou pravil, že nejlepší diskrominátor je hlava, a to sedí. Bez hlavy neni žádnej detektor nic. Připouštim, že to může být pro někoho těžký, chodit to vyostřeně, ale co je moc lehký, je většinou v konečným důsledku bezcenný. Zní to ale super, to si poslechněte! Třeba zde. AUDIO detektory kovu Minelab X-Terra.

Detektor kovu Mienalab X-Terra v nejsilnějším setu DC.

  Co tam máme dál: Posun frekvence na mínus dva. Odladění naplno v diskriminaci nikoliv s automatem, čili nevidím značku AU, ale přes tracking. Ale to že nevidím značku AU neznamená, že s detektorem kovu nevidím značku au pokud jde o značku z Mendělejevovy soustavy prvků. Co tedy po tom natrackování země?  Ustálí se číslo, a vidím v jaké výšce sondy to bylo, a jak malý kmit nahoru dolu to chtělo. Čili opět, nakonec nepumpuju jako hasič, to by se to nezklidnilo. Vypnu tracking, a doladím pod navolenou hodnotu cca o 5 jednotek. Prima trik a pomůcka, podle mě je dost dobrá, a chodí to  vždycky. Ladím tak, abych slyšel změnu zvuku na sondě.  V ideálním stavu je ticho. Nebo jde jen trochu zvuku, a to při mírném nevysokém zdvihu nahoru. Rozsah zdvihu je v poslední fázi tak 3-4 cm. To znamená  v součtu oba pohyby, víc o chlup nahoru a míň dolů. Výhoda je v přesném odladění země. To má X-Terra ráda, nepotřebuje zemí moc šťavit, to raději přitlačte v citlivosti, tenhle detektor kovu má výkonovou rezervu. A taky to přednastavení země před ručním dotažením přes tracking je rychlejší než konvenčně přes levé tlačítko s krumpáčkem a mincí. Tak jistě, bylo totrochu rychlejší, a chce to mít detektor minimálně vybalený z krabice, a být s detektorem kovu na poli nebo někde v terénu, a mít k dispozici pro nastavení čisté místo bez železa a odpadu a vhodnou sestavu. Jakou?

  Sestavu, kterou nejčastěji používám na Minelab X-Terra 705, je hloubková vysokofrekvenční  sonda NEL  STORM 14x13 palců na 18,75 kHz a sluchátka Gray Ghost NDT.  A na ni je výše uvedené nastavení ušitý.

Pokračování příště. :-)

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

X-Terra to nejlepší ve své třídě.

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.