Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Současné trendy – detektory kovu první volby

23.11.2016 13:10

Detektor kovů pro začátečníky za pár korun?

Mnozí hledači projdu úskalími nákupu různých neznačkových přístrojů a také věnují čas snažení najít schéma a postavit si detektor kovu ze součástek sami. Pokud je to definitivně neotráví, že to, co si pořídili, nijak oslnivě nehledá, tak se nakonec přikloní tam, kde měli začít, a to u značkových začátečnických detektorů kovu.

 

Když chcete značku hned na začátek

Máme za sebou půlrok 2015, a dá se tedy shrnout co se jak dostalo mezi detektory kovu na výsluní hledačské přízně, z pohledu výběru, priorit, a také na co by se neměli zapomínat začínající hledači podívat, aby se neochuzovali o výběr dobrých mašinek. V nejlacinějším segmentu do osmi tisíc korun si v našem výběru na e-shopu vydobily primát a hledači preferovali nejvíc Garrett ACE 150  a Bounty Hunter Quick Draw Pro. U prvního je nesporným lákadlem jeho rozšířenost a masovost, u druhého zase dobré reference, které se postupně ukazují, a také dobrá sonda. Vypadá to, že když je úvodní digitál opravdu dobrý, prosadí se jaksi sám.

Detektor kovu BH Quick Draw Pro bestseller DC Detektor kovu Garrett e-shop značky pro začátečníky

 

Když si mírně připlatíte aneb standardy

Začátečníci v první volbě také hledali něco kolem osmi devíti tisíc. Tady je jaksi asi největší přetlak vzájemně si konkurujících značek, a nedá se říct, že by něco ze současné nabídky byl hodně podprůměrné. Mnoho detektorů je tady hodně podobných, nemusí se nijak hluboce testovat, jsou to prostě až na výjimky dobré začátečnické standardy se snadnou obsluhou. Rozbalíte doma krabici, složíte detektor, a jdete hledat. Tady se asi chyba nijak zvlášť udělat nedá, ale přesto máme dva výborné bestsellery. V digitálech to je Bounty Hunter Land Ranger Pro, který je funkčně opravdu vyjímečný detektor kovu, vymyká se z celé skupiny osmi-devítitisícovek. A to platí i dalším favoritu naší zákaznické volby tady na DETEKTOR CENTRÁLA e-shopu. Mluvíme o extrémně vybaveném úvodním detektoru kovu jako je Minelab X-Terra 305.  U začátečnické dvoufrekvenční digitální X-Terry, která je výkonově i výbavou funkcemi úvodní ve špičkové V-Flex řadě Minelabu je pozoruhodné, že v téhle ceně vlastně nemá dlouhodobě konkurenta. V Minelabu postavili dobrý začátečnický detektor, a nejspíš to dobře vědí.

Bestselled detektor kovu Minelab X-Terra Bestseller detektor kovu Land Ranger Pro

 

Preferované analogy do deseti tisíc

V detektorech kovu bez displeje v téhle cenové hladině, kolem osmi devíti tisíc korun, jsou nejvíc u nás žádané bestsellery  LP ZERO 30 a 23 . Dokonce na naší královéhradecké pobočce, kde máme základní sortiment právě nejprodávanějších detektorů kovu, je LP ZERO 30 uplně ten nejvíc žádaný detektor kovu. Hned vedle něj se ale v zájmu hledačů řadí Tesoro Silver SE. Podle všeho to vypadá, že Silvery v základu si hledači následně dovybavují některou z větších DD sond a teď dostal Tesoro Silver novou krev v zbrusu nové sondě Tesoro RDS 24x18 cm. Ta podle dosavadních zjištění detektory pěkně oživí a zlepší i pokrytí proti standardním koncentrikám.

Bestseller detektor kovu LP ZERO 30Bestseller Tesoro Silver SE

 

Starší začátečníci aneb poprvé co nejostřeji

Řekněme, že tuhle skupinu spojuje preference – plně vybavený detektor, nejlépe v nějaké hezké akci s doplňky, a úvodní cenová úvaha je do dvanácti tisíc. Ovšem většinou je koncový limit někde do čtrnácti tisíci, i s lopatkou. Tady je jasný vůdce našeho prodejního peletonu tak, jak ho určili zákazníci, Golden Mask GM4Pro s libovolnou sondou.  Vysokofrekvenční dvoutón s agresivním výkonem za pěknou cenu. Obsluha snadná, nastavuje se minimum věcí. Vedle něho se prosadily v prvním pololetí znovu oblíbené Tesoro Vaquero v setech s většími sondami. Vaquero je svým pojetím hledání blízké Tejonu, a má kultivovaný klidný chod a velmi solidní hloubkový výkon. A nechá se na ně stejně jako na sesterské Cibole  pracovat s aktivním tresholdem, prahovým tónem. Když se ptám – proč tedy nakonec Tesoro Vaquero – tak právě to co je výše, to je ten důvod.  Mezi oběma volbami v téhle třídě je u hledačů rozdíl ve způsobu, jak se rozhodovali, když se na to ptám. Zatím co pro Golden Mask si jdou přímo, a rovnou, k Vaqueru míří v úvahách přes Cibolu. Ta je velmi podobná, a pokud nechcete nebo si netroufáte na ruční odladění země, tak si vyberete tenhle detektor kovu. A zase, určitě pro Cibolu budou impulsem nové RDS sondy od Tesora. Poněkud stranou zájmu byl na jaře CScope CS4MXi. Detektor kovu je oproti svým soupeřům v třídě zase přeci jen tak trochu jiný, je to vyjímečný detektor.  Má dvojí diskriminaci a běží na vysoké frekvenci a má střední DD sondu v základu.

Bestseller Tesoro Cibola HOT Bestseller Golden Mask GM4Pro detektor kovu

 

Nabídka na trhu nemá vyloženě špatné detektory

V nabídce pro začátečníky to je dneska docela nahuštěné, je tady celá řada vynikajících výrobců, populární Garrett, Bounty Huntery ES a Pro, jednoznačně prestižní Minelab, ale také klasické začátečnické detektory od Whites nebo Fisher. V digitálech je nabušeno. Analogy s dobrým výkonem v úvodní třídě mají na výrobním programu v  Tesoro , je tady také C.Scope, kde třeba CS4MXi patří do naší doporučené nabídky, to podepíšeme, a muziku v tomhle úvodním cenovém kastlíku pěkně od podlahy tvrdí i program výrobce Golden Mask.

 

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.