Detektory východní Čechy - Hledám, žiju

Pokročilé nastavení - detektor kovu C.Scope CS6MXi

12.10.2015 08:33

 Jak na detektor kovů CS6MXi 

  Hodně konzervativní. Solidní detektory kovů C.Scope jsou postavené na pohodu hledání, a i v těch nejzákladnějších nasteveních hledají cenné cíle a tolik chtěné drobné stříbrňáky velmi noblesně, spolehlivě a v podstatě snadno, takřka lidově. Cena detektorů je střední, a robustní konstrukce a spolehlivý výkon a široká hledačská základna z něj dělají příjemného společníka kultivovaných hledačů s detektory kovu.

Detektor kovu C.Scope nastavení

Ovládání  detektoru kovu C.Scope CS6MXi v praxi

  Detektor kovu C.Scope CS6MXi stál poměrně dlouho stranou mého zájmu, leč když jsem si to víc zkusil, že tam jde spoustu věcí nastavit a ovlivnit, tak se to rychle změnilo, a přišel do stavu k nám na e-shop DETEKTOR CENTRÁLA. Vliv na mě mělo i to, jak to s ním uměl předseda spolku Archeo LP 2010, a ta míra úspěšnosti na mě zanechala impozantní dojem. Zpátky k detektoru. Používám ho na to, v čem je nejspíš jedinečný a taky asi nejlepší, tedy na práci na poli kde už byli všichni a se všim a taky tam toho už hodně v jakýchkoliv barvách našli, a hodně železa tam pochopitelně zůstalo.

  Nastavení je pro výše uvedený záměr, hledat miniaturní artefakty a přechozené cíle v náročných podmínkách. Začnu od seřízení odezvy, a až nakonec se pověnuju tomu, co takové nastavení umožňuje a co je u mě asi trochu jinak. Prvně, na šestce mě nejvíc sedí základní  jedenáctipalcová oválná  DD sonda. Diskriminaci mám nastavenou zhruba o nehet nad číslo 2, ale podle lokality se o vlas hýbe nahoru dolu. Disk Volume je zase o nehet a vlas pod dvojku, chci, aby mě ve středním tónu šly jen sporné cíle jako je struska s minimem kovu nebo uhlíkové koksy a hodně shnilé a roztažené ploché folie z cigaret. Takové ty pokovené tenké papíry. Vyberu je, a podívám se co je pod nima. Prostě vemu lopatku, a vyhodim je stranou. Ony totiž super maskují pro detektory všechno patnáct dvacet čísel do strany. Prostě nejetý kus čtverečního metru.

Detektor kovu C.Scope diskriminace

  Slyšíte ten odpad, a mincičku pod ním už ne a ne ne. Odezva diskriminačního nastavení je taková, že co pískat má píská, a pískavě chrčí to, co je třeba dohledat, najít, protože to někde pod sondou máte, zarušené železem, nebo to je prostě tak malé, že se to chytá jen tak tak. To mě ba nejvíc, to jsou ty nejlepší nálezy, tohle totiž ostatní přešli. Jistě, zhusta to jsou kapičky, slitky, torza, ale ne vždy. A o to mi jde.

 Na levé straně ovládacího boxu mám nastavené iron volume tak, že je těsně nad jedničku. Želízka slabě šumí, řekl bych, že to dávám skutečně těsně nad práh slyšitelnosti železa. Zase to je třeba trimovat podle odladění zemního vlivu. Ono to je taky tak, že jak to vrzání při hledání ztichne, je vhodné přeladit detektor, odladit zem. Musíte všechno slabounce slyšet. Tak to je jedna z vychytávek, proč to tak mám nastavené.

Detektor kovu C.Scope odezva a citlivost

  A odladění, to nakonec. Ladím rovnou na sluchátka. Napřed si je zvukově nastavím. Chodí to moc dobře v Jolly Rogers, v mých standardních Gray Ghost to je hodně a až zbytečně ostré. Ladím s nastavenou diskriminací a vším ostatním taky. Nastavím citlivost na osm až devět. Dám sondu na zem. Dám GB točák uplně doprava. potlačím pinpoint a stahuju při přizdvizích a poklesech sondy. Ty pohyby jsou v poslední fázi jen do pěti cm nahoru a dolu, nad rovinou zlomu odezvy. Takže, stáhnu, pustim a přitáhnu pinpoint. A dám zase sondu na zem. Zase stáhnu GB, pustim a přitáhnu. Prvně se zaměřím na to, aby zvuk přestal. To už vidím, kde to asi bude. Znovu se do toho pustím, tedy zvednu GB, ale už ne nadoraz, jsem blíž k už zhruba známému bodu odladění. Tak, a pro mě je ideální, když nepatrně slyším zvuk nahoru i dolu. O to mi jde. Když to mám, tak nacpu sesitivitu na deset, a ještě si zkontroluju volume iron, on někdy maličko po odladění klesne, čili něco železa jde už uplně do ticha, a to nechci a je třeba iron volume upravit.

 

Značkové detektory kovu

CS6MXi - precizní detektor kovu

C.Scope s CS6MXi rozvířil nemírně hladinu diskusí v České republice. Pro jedny je to detektor kovu, který není lehký, a vyčítají mu vyostřenou 28cm eliptickou cívku pro její náchylnost na dotyky, a pro druhé to je mašinka, se kterou se v podstatě čeká jen na záběr stříbrňáku pod cívkou.

Pro C.Scope je charakteristické, jak já tvrdím, že nějaké odmítání železa mu dali do  vínku už na tovární lince. Důvodem je směřování detektoru k záměru dosahovat  maximálního úspěchu v místech, kde se musí detektory kovů potýkat s nadměrným  výskytem železa, s různými hrudkami s oxidy, na prosolených píscích.Tím nemyslím  uplně pláže, ale hlavně naše pískoviště na jižní Moravě a v Polabí a v jižních Čechách.

Na závěr si dovolím ještě poznámku. No, já se kloním k té druhé partě, která preferuje klasické vlastnosti a solidní účinnost a dobré zpracování. Za ty peníze co detektor stojí si myslím, že na poli s CS6MXi nařežete, a to doslova, celé řadě hledačů. Obsluha je v podstatě triviální, a odezvy? Ty jsou ve vícetónu zřetelné a korektně jasné, přesně podle povahy cíle.

Jirka Vavřina, DETEKTOR CENTRÁLA


 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

DETEKTOR CENTRÁLA Adresa pro výdej zboží:
sídlo společnosti provozující
e-shop DETEKTOR CENTRÁLA
pobočka firmy "LovecPokladu"
DETEKTOR CENTRÁLA
ulice: Bieblova 38/2
město: Hradec Králové
PSČ: 500 03
objednávky, fakturace:
Jakub Ižol +420 732 241 665
Obchod provozuje:
firma Jakub Ižol
Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona,
od 4. 3. 2014.
IČ: 02807475
Sídlo: Štefánikova 311,
500 11, Hradec Králové
Nejsme plátci DPH!
(je možné zařídit odpočet DPH)

 

 

 
 

 Detektor kovu :-)  E-shop jede nonstop. Hledáme s detektory kovu.

Výdejna funguje brzy ráno i pozdě večer.

Vždy zavolejte předem.

Vysvětlíme, objasníme pozadí hledání a důležité souvislosti!


Detektory a lokátory. Profesionální e-shop. Pro obce a společnosti.

Prodáváme též lokátory inženýrských sítí. Pro hledání kabelů, pro uniky vody, magnetometry a lokátory poklopů, vytyčovacích kolíků. Sety pro vodohospodáře, kanalizace, energetiky, správce osvětlení, obecní společnosti.

Detektory kovu C.Scope

V této kategorii nejsou žádné produkty.

Detektor kovu - Informace

28.10.2020 19:15

Domácí starožitnosti aneb našlo se v garáži

  Historie je matný odraz nejasné přítomnosti, a lepší to nebude. Záliba přivede člověka mnohdy do situace, kdy by rád přesně věděl, co to vlastně drží v ruce. Kanystry, to je věc, kterou by chtěl kde kdo.   Zejména z války, a nejlépe z některého období. A nemusí být jen...
29.06.2019 22:31

Nízkorozpočtové detektory kovu podle Litra

Stanovit nějaké pořadí nejlepších detektorů kovu pro začátečníky je pro mě těžké. Mnozí by to třeba viděli jinak, jak jsem to měl udělat a jak to porovnávat. Respektuju to, neboť hledání, to je v životě hlavně o svobodě. Začátečnické detektory kovu jsme tady se Stáňou na v rámci zábavy...
02.05.2019 13:58

Detektor kovu Golden Mask – Jasná volba, rychlost, hloubka, přímočarost

Jednoznačně se detektory kovu Golden Mask přiřadily k soudobé špičce v oblibě mezi hledači. Důvody jsou jasné, je to jednoduchá obsluha, s respektem lze říct, že detektor kovu, který by chtěl po hledači v oblasti zkušeností a dovedností tak málo, a dával přitom tak hodně...